بسم الله الرحمن الرحم
"Dan kehidupan di dunia ini hanyalah permainan dan senda gurau.
Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui. "
[al-Ankabut, 29:64]

Saturday, June 28, 2014

Tuesday, June 17, 2014

Kurang Seminggu



Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Minggu kuliah berbaki seminggu saja lagi.
Minggu depan bermulanya final exam.

Errr? 
MINGGU DEPAN DAH FINAL!!
Pantas masa berlalu.

Persiapan nak final pun macam tiada apa lagi.
Haishh banyak main saja.

Bila nak serius dan mula fokus ni azeera?
KRIKK KRIKK KRIKK
Itu jawapan diberi.

Papehal video untuk 3rd language dah settle.
Ah! Tu je cerita makcik ni kali ni.

Haha.

Start and stay focus for final.
Gambatte kudasai
\( ^_ ^ )/


aku
160614:0226




Sunday, June 15, 2014

Inilah Rare


Dihujani pelbagai kesibukan,
itu lumrah seorang pelajar.

Hari-hari.
Ada saja assignment, quiz mahupun test!
Berkerut dahi fikirkan benda yang takkan habis.

Adakalanya seronok.
Adakalanya rasa nak hentikan semua itu.

Namun inilah yang dinamakan R.A.R.E!
Berserabut alam ni masa belajar,
Bila dah tinggalkan nanti, sibuk pula nak merindui..


*Moga urusan, segalanya dipermudahkan Allah.
  Harapan tinggi agar sentiasa dalam redha-NYA.



aku
160614;1229



Thursday, June 12, 2014

Beruntunglah Engkau


Minggu lepas.
Semalam.
Hari ini.
Ada saja perkabaran kematian yang diterima.

Sungguh benar janji-Mu.
"SETIAP YANG BERNYAWA AKAN MERASAKAN MATI"
Al-Ankabut 29:57

Beruntunglah akan engkau. 
Kerna engkau sudah pulang ke kampung halaman.
Kini aku menanti detik untuk mengikutimu ke sana
.................|



aku
120614:1925